CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Thursday, December 30, 2010

Love Story :histoire d'amour:

Ok,,ok,, Pagi nie saya jiwang lgy..!Ini sume gara-gara 'GAMBAR' tue jew??Ye..!!Whuu,,!!! Cmna nieyhh..mau terguling-guling nnti rndu sama UNKNOWN PERSON nieyhh..!!Kejam betul dye nieyhh..Saje jew wat orang rindu.. Grr,,!!

Dye nieyhh mmng kjam.. Serbia!! Dahla mula-mula wat org prasaan..Datng mcam Mary Poppins jatuh dari langit!Pastu hilang macam Mr.Magic.. Dye xda jiwa kew??..Whuaa..!! :(

Tapi salah aq gak kew..??Pegi prasan sorang-sorng.. Dhla dh bgtaw sume plak turhh!!Dah luahkan sume cite..Yang tak ptut bgtaw dye!!Rasa nak menyorok bwah periuk jew.. Ada org nmpk x??... Uwh!uwh.. siap cite agy psal bnda2 remeh..

Rasa mcam bdak kecik la pulak.. :( Sumpah!Menyesal wat sume bnda nieyhh.. Cmna lak ley story sume bnda kt dye..??Kna smph ke msa turhh.. Otak trbang ntah ke mna xley fikir dgn sebaik-baiknya.. *jiwa raga sume hilang... Kepala mcm dh kna ktuk dgn senduk kayu jew,,! Ting-tong,,innalillah.. :( *saya sdg dlnda musibah...

Maaa,,!!!!! Nak lari ke Perancis larhh..! tamau jmpa dye daa..! Nak start sek dh nie.. Hrp2 ley lpkn dye sepnuhnya..
*doakn sy berjaya.. :P

succès im espoir..ngeh,,ngeh,,! :) . . . but how,,??!!Hah!Dngrla jeritan puntianakku!! :P
!Huh!Jgn tkut atau cuak lak.. Sy rsa nk bnuh prasaan ini.. Campk jew dlm Laut Merah!!Urghh..!!Mendera sungguh!... ==' However,,bgus gak dye lpkakan aq,, Good thing huh?..!

il me hait.. So good..... :) Cy bley agy trsnyum..??Sadis dan ini lakonan!!! Muka sy tgh cememeh nie... :(

Ok ANAFEEQAH,,! Gtg,,sejuk gila skunk,,Mao msuk selimut.. :p

Nota dari laut :
pourquoit tout cela m'arrive?? Saya hrap ada brainwash supya sy bey lpkan dye!!hahak,, :P

cependant, je vous hais , mais je encore vous manquez <3

Wednesday, December 29, 2010

Hikayat Sang Perut



Assalamualaikum,,Selamat petang!..(time nieyh Maghrib daa sbnrnya... :p).. Korang taw ann skunk nie musim hujan...Musim yang pling aq suke.. :) Aq boleh main hujan!..~ngee~.. Tadi ann,,aq intai blog kengkawan..kbnykan nye cite psal bola . :3... Tapi aq tamau! Sebab tue sume feveret dak laki.. Tapi ann,,CHAIYOK MALAYSIA!!! (aq bgy smngt dgn eclass time nieyhh,,).. :p

Tapi ann,,w/pun aq cyunk sgt musim hujan nie... Satu jew aq x brapa berkenan..Tak melekat di hati unn.. LAPAR maa!! Time sejuk-sejuk mcm kna campak dekat Antartika nie ann.. Perut aq dengan hati riang-berbunga nya,,dyorang menyanyi selalu.. *lagu dangdut lak turhh..! Eiii!..buat malu cik punya perut je.. 8) . . .

Habis dapur aq serbu,,Dulu,selalu lepak dalam bilik khatamkan novel..Skunk,dapur lak jadi tempat lepak..*tak senonoh betul!..Tapi takda la lgy mkn gaya kebulur 10 tahun.. Pandai-pandaila *control ann... Ayoyo perut.. :( Dahla berbunyi ikt time.. :(

Nasib baik cik perut yang baik hati nie begitu syunk dengan dye.. (kira aq perasan ke nieyh..??:p)... Aq isi perut dengan biskut Cap Hup Seng..ngeh,,ngeh.. Dengan nama biskut skali aq bgtaw..Detail x??... Kalu tetiba perut ni wat konsert pukul 12:00 malam.. Memang aq dh takleh wat paper daa... Reda je yg mmpu.. *xkan nk selongkar dapur tengah2 malam ann.. Cemberut jew muka tahan lapar..Kalu aq flashback blik.. Mau keluar gelak puntianak aq..
hahak.. :) ...



Adoyai perut.. Demi anda,,cik reda.. Owh!owh.. Jangan manjakan sangat gak perut anda ni...Nanti akhir-akhir,membesar dengan sihat sekali.. Upgrade sume.. Berat lgilah.. :p..Tapi kalo sihat dan chumil.. Ok pergghh! :P

Okla.. gtg sbb nak makan *perut,,perut,,...

Nota dari laut : hargai perut anda..
p/s : dari Jabatan Cik Perut..
Ahli tetap : perut-perut anda.. * jgn mare eyh.. :P

Tom VS Jerry


Selamat petang!! Hari ni tamau keluar rumah..Nanti tak pasal-pasal jumpa dengan 'pelawat perasan' lagi sekali ann..haha.. :p Owh!owh!,,,,harap sume ceria je erkk..Mau baca entry sy kena ceria taw!Tamau muka cemberut semacam jew,,hehe . . .

Soklan cepumas eyh,,kamu jahat atau baik?? Baik!!!(ini jawapan sy).. :) dan Jahat!!!... (nakal je kut..)..
Mau jadi Tom atau Jerry..uwh!uwh..dye chumil la..).. :p Tapi comel agy my sweetheart ann,,(gatal dah datang!!!..)jgn layan erkk... :p

Kalu kita tengok cerita kartun Tom and Jerry ann.. Diorang suke sangat bergaduh kann??Tapi my hero,Jerry mesti menang punye lah! Saya suka berimaginasi,,hahak!Kantoi suda... Kalau diberi pilihan...Nak jadi Jerry,,tapi nak jugak jadi Tom..

Jerry : Baik kut...
Tom : Jahat..kut..(nakal...:p)

Dalam diri kita ada dua-dua ann.. Kadang-kadang tu kita baik,dan kadang-kadang uww kita jadi jahat macam Zionis,,:p (tapi tak la smpai bnuh orang erkk..hahak.. :) )...

Waktu sy jdi Jerry,sy slalu tolong adik sy masak...haha..(prnh skali ikan hangus...jadi kurus terus..Dahla ikan kembong..)..Kantoi suda!Smpn rhsia taw.. :p Saya kemas bilik,,(sambil menari tarian agogo!Try la.. :P )..

Waktu sy jadi nakal mcm Tom,,, Sy curi-curi buka laptop w/pun dh di beri amaran oleh Menteri Besar Rumah.. :p (Berani x..??..) Sy suke usik adik sy.. (wat dye jatuh basikal..pastu tak tolong pon..Waktu nie sy mmg kejam!..) :)..

Kadang-kadang tue,rasa jahat n baek dalam diri bergado lak!.. Mao jadi jahat!Tamau!Jadi baekla... mcm Tom gado sama Jerry..Seyez!!huhu..

Hari ni sy jadi Tom,,!Tersangat nakal... Malam nie jadi Jerry la eyh..ahhak.. :)

Tapi,itulah yang menjadikan diri 'SAYA'..Saya tak berpura-pura..
Tapi ann,,kenpa Tom suka sgt usik my cyunk Jerry turhh,,??!Pelik la...

Owh,,mao tlong adik goreng ayam,,gtg!Tata cyunk,,Tata ANAFEEQAH! <3

Nota dari laut : Tom tue kacak ann,,??haha.. :D

Tuesday, December 28, 2010

Semanis Tart Ceri


Selamat Pagi!!Pagi-pagi dah bukak blog..Ntahpaper ann,,coz xda kerja untuk dibuat..Pusing-pusing..Naik pening suda..
Novel semua dh khatam habis dan lancar :p... Uwh,uwh,,mao cite pasal one of my best novel kut..Baru beli agy.. Tapi dah keluar lama dah.. (ketingglan sikit,,hahak)..

KAFE CERI : SEMANIS TART CERI

very nice ann tjuk dye.. Bile tajuk dah best,,dalam pon superb la,,huhu,, Suke giller cite ni w/pon cite nie sume pasal orang yang dah bekerja..Tapi tadala atas 30-an ... bawah 30-an,,, Iman Selina,Sebrina,Zizi,Norly Sara,Khairul,Hakim Aiman and lain-lain agy.. Menarik cite nieyhh!!
Friendship,cabaran as a teenager....an of coz LOVE.Tapi part love tue la tak suke skit...hahak...coz saya is kureng bab ini:P
Tapi,,kalo part love,Iman Selina wif Hakim Aiman paling beshtt sekali!hahak...

For part Zizi,cabaran hidup remaja...huhu.. Bestla jugak,, Tapi,cite nie tada habis agy.. Sambung lak dalam novel Kafe Ceri : Setengah Potong Pizza...

Ingat ma0 cerita sipnosis dia,,tapi suda tada masa la.. Banyak kerje yang perlu disetelkan serta-merta agy nieyhh!!
Chow dulu!!Tata semua.. Tata ANAFEEQAH,,!! :D

Nota dari laut : Mao pinjam x??,,hahak,, :p




Monday, December 27, 2010

SNAP!SNAP!... :)


Assalamualaikum,,Malam yang ceria untuk semua!! :D

Petang tadi baru keluar rumah seteah sekian lama terperuk dalam bilik... Kenapa pula??Tada tahu.. Abaikan!!
Keluar rumah.. Pandang keliling... Nak buat apa nie??Bosan keletung-keletang dah nie!!...huhu..
Dah la basikal tercyunk suda rosak... Tapi,,,berat badan tidak menyumbang pun dalam masalah pancit tayar basikal nieyhh..taw!!.. :p
Jadi,con...sangat bosan...!Takley gi jalan dah... Adoiii..,,, Motor pula rosak... :D... ( Tak pandai bawak pon..)Ngeh,,,ngeh,,

Kat dalam tangan hanya ada kamera,, Apa lagi??Pic,,pic,,hahak.. :) Basikal tua jadi model.. Sekali sama saya dan adik-adik,,,huhu,,
Posing-posing...datang pula dua org budak yang sememangnya tidak dipelawa..!humph... :X... (Mereka lelaki ) dan saya kenal mereka..
Ish,ish...buat malu orang jew.. Dahla tengah perasaAn turhh..!! Nasib baik pandai la jugak saya pandai kontrol.. :Dhaha...

Nasib baik 'melawat' sebentar sajew..huhu.. Photography bermula kembali.. Bhahaha..!! :P.. Cket sana,cket sini...
Fuhh,,!!Best betul jadi model for half day nieyh ann.. :D.. Main snap je.. Lawa atau tak..??Tak jadi masalah pon..

Janji kitorang rasa puas..!! Ceria giller taw..! Tue baru 2 jam..ann.. Kalau dah keluar rumah start pukul 4:30 ptg.. Tak ke haru??

SNAP FOR FUN : BEST
So,kamiorang suda heppy... Bye-bye.. Ma0 chao dulu yup!!

Nota dari laut : Mau lagi la jadi model neyhh,,hahak,, XD





Kala Malam Bulan Mengambang


Salam tinta!! Selamat pagi.. :D

Adala satu hari ni ann.. (Malam sebenarnya..),,Kitorang dah ready nak tidur nie.. Kipas pusing??Set!! Lampu tidur??Set!! Katil??Set!!Dan seterusnya la...ann.. Bila sume dah ok...

Pejam mata,pusing kanan... Pusing kiri,garu kepala.....Pusing kanan,tarik selimut.... Pusing kiri,pusing kanan..
Uwh,,uwh,, memng dah tak boleh tidur rupanya.. So,,kitorang pon berborak macam biasa dan macam selalu..

Rahsia pecah!!Adala diantara kitorang nie ada ketuat dekat tangan.. Tapi tak besar sangat pun ann.. Kecik chumil je dia..hahak...:P

*****!!*****!!....ketupat ko dah takda kew?? ........ Senyap..........

Bhahaha..!!!Muahahah!!Pelbagai jenis gelak dah terkeluar.... Sumpah lawak!! Ada kew ketuat boleh jadi ketupat ann?? Pelik betul dengan budak nie..Then....

Budak yang ada bnda tue pon jawab... Ermm,,,aq mana ada ketupat...Belum raya lagi nieyhh... Hahak...!! Sekali lagi gelak hilai tawa bak puntianak tue pon keluar balik.. Parah..! Bergenang air mata.. Boleh ditadah agy turhh...
Kalu boleh flashback time turh.. Memang aq buat la..hahak.. :P

Malam tue.....borak-borak lagi lepas insiden lucu tue berlaku.. Kitorang main pulak gaya cakap yang ntahpaper..ann..
Ghaya hon suaka sghma Syahi Roukh Khahn... : Saya pun suka sama Shah Rukh Khan....
Kitorang ikut giliran la kann...

Bila tibe giliran budak nie..dia pun start cakap.. Akyak ak ukke ekat ekyak : Saya tak suka dekat dia
Senyap.....Sepi...... Tiba-tiba,puntianak datang lagi,,hahak,,!! Serius . Macam monyet la.. Kalau tengok real ann,,korng mesti gelak sakan punya taw..!!huhu...

Tapi,malam tue jugak la nightmare datang bertimpa-timpa... Bertukar-tukar agy turhh,,!Tapi,sumenya ada kaitan dengan orang yang same... Sadis,,sadis,,, :( Tak suka la!!Whuaa...!!

Ok,,gtg!!Nak packing barang... :)

Nota dari laut : Malam nie apa pula la ann..?? hahak... :p

MAK TIRI CINDERELLA


Assalamualaikum,,

Ish,ish.. Tengah geram nie!!!Grrr.... Ada sorang budak ann.. Nama dia 'AMR',,
serabai nye la ann.. Ain Batista..Grr,,,,ada ke panggil orang macam tue.. Panggil dia ARM CABAI mao d0p?? Mesti dia marah jugak ann..
Dahla minat sama tuuttt!!! Bagitaw sume orang krunk.. Bwu mao insaf dan bertaubat..

Dia ni macam sape erkk,,?? SERBIA betulla.. Geramnya la..!!! Nak mengamuk la ie... "ANAFEEQAH"..Pinjam kamo0 sebentar ye.. :)
Mekacih,,, ...huh!

Dahla dia tue kurus cekeding,, Hambik nak..!Dengan fizikal-fizikal sekali aku kutuk ann... Free jew dapat dosa..pahala aq pergi dekat dia pulak.. Hurmm... sadis lah!

Dia macam....... ' MAK TIRI CINDERELLA' aq bgi.. hahak.. Padan muka an.. Kac0 orang agy.. Free jew kna sembur..Tak payah bayar p0n..
Ke kamo0 mao kakak tiri cinderella?? Boleh je aq bgi..huhu...

Dahla.. Nak gi amnil wuduk.. Mao sucikan diri balik..huhu.. :p

Nota dari laut : Padan muka MAK Tiri Cinderella turhh,,!! :D

Sunday, December 26, 2010

Unknown Person


Assalamualaikum,,uwh,,uwh,,,korang sume sihat tak?? Sihat selalu yew..hahak..
Hari ini ma0 cite pasal ape erkk??

Sebab saya suda tada idea bernas la... Life is all about family,friendship dan lain-lain la..
Tapi kali ni nak jiwang skit la ann.. Sbb saya rindu sama dia la!!Whuaa...!!
Tapi tamau layan la..huhu... Benda remeh je ann..

Dahla kecik agy..!!Hahak..
Hurmm...w/pun rindu tu kuat la jugak.. Tape la nn,,kali nie jew la cite psal org tue...

Budak baik tue,, One of my best memory.. Kut..?? Boleyla ann..
Uwh,,uwh,, Dak tue tak hensem unn macam Orlando Bloom sy..
Tapi ann..bagi saya dia hensem la.. hahak!!(gatal nak mampos!!)..
Tapi dia ada hati yang baik sangat-sangat la.. ann..

Ding-dong..!Teka la... Dapat hadiah taw!!Ngeh,,ngeh,, :)

Hurmm,,,tapi kena lupakan dye la... Result bukan atas pagar.. Suda jatuh bawah pagar.. Adoii..!! :(
Maklumlah..ta bijak cam yang lain.. ( Rasanya malas baca buku jew,,sbb tue jdi cam nie.. :p )...

Owh!owh!.... Tapi tak berjaya.. Baru half dah lupa pasal dia.. Ish,,ish,,ish,, Hampeh tul la!!..

Jam dah pukul 12:00..malam tentunya!hahak.. :) Kena mas0k tido..la...
Lain kali talk-talk about it agy eyh,,eyh,,huhu.. :D..

Mao tido dulu.. Bye-bye ANAFEEQAH,!! :)

Nota dari laut : Dye hensem macam Brad Pitt kut..?? haha... XD

Thursday, December 23, 2010

Kita Remaja Berjaya



Assalamualaikum,,,hahak,,
Lagu ni macam sesuai je dengan para remaja kut.. Sebab hidup sebagai remaja sangat mencabar..Segala-galanya kena control..Hati,perlakuan..Semua!!

Law of friendship..kena jaga betul-betul.. Pelajaran lagi.. Penat ann rasanya..
Tapi,,bila kita dah berjaya..baru kita rasa nikmatnya sebuah kejayaan..Sume hati riang gembira..
Habis semua..boleya cari pakwe..hahak.. (gedik!!!!)..

Lagi manis bila sahabat sehidup semati kita pun berjaya sama.. The best memory in life..Could it be?? Yup!! Oop cosh la..
Tiada halangan untuk berjaya.. Tiada alasan untuk berjaya..
Jangan malas nak studi suda... Paling penting,,!Kita lupakan pasal segala jenis virus cintan-cintun.. Nak sebut pun rasa ngilu jew ann..hahak,,

Ntah apa bestnya main kapel-kapel nieyhh..!!Rasa nak tanya je satu dunia.. Ngeh,ngeh,,
Eyt...perjalanan kita masih jauh lagi...sebab kita baru bermula..

Bagus ann kalau kita jadi remaja yang berjaya..Peringkat antarabangasa.. Tak kira la dari aspek pendidikan atau sukan . Asalkan jalan yang kita ambil tu tak melencong ke lain..ann..hahak..

Jadi pemain squash terbaik dunia..(Nicol Ann David..)ye kewp??Paper jew la ann.. Nik Nur Madihah..Dan lain-lain lagi la..
Jangan jadi mat rempit paling gempak suda..,,Fuhh!!Mau pitam mak ayah dengar.. Habis semua orang pitam secara tak langsung..ann..

Cmpai sini sahaja la erkk..Mau online facebo0k lak,,ngeh,,ngeh,,
:)

Nota dari laut : Nak cari pakwe yang macam mana erkk..??haha...

Wednesday, December 22, 2010

Hujan Maher Zain


For the rest of my life... I'll be with you..nanana...
Sedapnya nyanyian Maher Zain nie... Tapi jadi kucar bila orang lain yang nyanyikannya..
Lirik salah!Pitching pon lari daa..

Assalamualaikum...Salam 1 Malaysia.. (lebiy suda..)hahak.. :)

Apa yang best sangat dengan lagu penyanyi hensem nie...?? (Wahwah..!!..)
Sampai disanjung-sanjung sangat.. Radio semua pakat putar lagu ni ramai-ramai..
Paling dasyat sekali bila satu rumah nyanyi lagu ni.. Haila..Parah..sudah..

Bila research dibuat..ehem..ehem..
Poof!Ni la jawapan agungnya.. :p

>Maksud lagunya mendalam..Membawa ke arah kebaikan..
Lagu ni pun tak membosankan..Rancak je..
Penyanyi dia pon hensem..hahak..(jawapan sendiri ni..) :)

Sebenarnya,tanya adik je semua nie..Takda la pergi tanya peminat fanatik Maher Zain nieyhh..!! ngeh,,ngeh..

Dalam banyak-banyak lagu dia ann...
Cy paling suka lagu '' For The Rest Of My Life''
Siap print lagi lirik lagu dia.. Bertapa dalam bilik hafal semua sampai habis..Sadis tak??Sadis ann..

For the rest of my life...I'll be with you..I stay by your side..

Contoh je...Malas nyanyi sampai habis..Nanti popular secara tak sengaja pulak..hahak. :) Perasaan ann!!
Ok la...sampai sini je..Dah tiada idea dah nie..Pupus ditelan zaman suda.. Tata..!!


Nota dari laut : Maher Zain tu hensenm ann.. :p




Tuesday, December 21, 2010

Sahabat Sehidup Semati



Assalamualaikum,, Salam sejahtera,, Bonjour,,!! Eyt... Hari ini tak tahu la kenapa mood jiwang sangat.. Huhu.. Virus JIWANG melanda suda.. Tak suka!Tak suka!..Tak pernah macam ni taw tak.. Ni mesti sebab penangan rindu kat dia..hahak.. Ntahpaper la..

Skip please!No jiwang... Ok!

A'ai capten..!Ahaha.. Sebenarnya niat di hati nk memperkenalkan kengkawan sehidup semati.. Tapi tersalah lorong pulak.. Sadis... ><,, Hari ini rindu kepada dia dan sahabat semati la.. CHITGURLZ..6 IQRA' 2009...Group popular kew??Tada taw... Bese-bese je kut.. Tapi..ahli group ni cumil-cumil taw..! (Perasan sebentar..) Iklan promote tadi tu..Jangan layan..!hahak..

For the leader : None . Ahli cute group nie : Nur Athierah , Nurul Iman Nabilah , Sharifah Shahirah , Nurul Ain Basirah . Dan saya sendirila... Afiqah Raihanah... Hurmm..saya sayang sama mereka tersangat-sangat..taw!!

Thierah : Si Cerdik Pandai ( Dia selalu jadi tempat rujukan kami untuk study+gossip )..Ngeh..ngeh.. :)
Iman : Si Cantik Manis ( Pandai bergaya dia ni taw..!! )
Sheerah : Budak Chumil ( hahak..pling cute la.. )
Ain : Budak Nakal ( sebab dia paling nakal sekali.. )hahak..

Tapi ann ,, walaupun dyeorg nie macam mana pon ..Sya tetap sayang sama mereka much n much !! <3>
Sebab kami sahabat sehidup semati ..

Untuk kamu orang yew,,,jaga friendship betul-betul..cebabnya sahabta sangat penting dalam kehidupan selain wif famili kita ann..

FRIENDS ARE ALWAYS THERE TO KEEP YOU SMILING

Nota dari laut : agak-agaknya kan..boleh ke semati tu??hahak...layan...



Alahan Saya



Eyt,,zaman sekarang zaman apa yew?Zaman yang dh terlalu maju ke ape??Ermm..bnyk dengar cerita pasal bab ''KAPEL''..Bab paling disayangi kawan-kawan tapi,,paling saya tak suka sekali..Sebab saya alah betul bab-bab macam ni..Haha..Kenapa..Tada tahu la..

Takkan sememangnya dilahirkan begini kan??

Tapi..minat tu tetap ada..haha..
Minat je taw!!..
Nak bagitahu tak nama dia??Alala..tada perlu la..

Balik semula..jangan tersimpang jauh sangat..!!hahak..

Kenapa kami anak remaja ni boleh terjebak dengan cinta monyet ??

Girl 1 : ala..saya nak main-main je..no hal la!
Girl 2 : saya ketandusan kasih sayang daripada keluarga . :(
Girl 3 : Saya mahu disayangi oleh lelaki . .

Aaaa..!!! Betul ke nie..??Tak tahu..

Tapi ann ,, bagi saya..

Bak kata Shah Rukh Khan..cinta ada dalam persahabatan..
Ala-ala macam tu la bunyi dia..

Jadi,saya dah ada sahabat yang memahami,caring,sweet,,ann,,
Saya tak perlukan cinta dalam usia semuda ini..
Saya tak perlukan pakwe pun...

So...layan hidup dengan member..

Nota dari laut : No kapel-kapel,,hahak,
,